Συνθήκες εργασίας


Προς υπογραφή το Π.Δ. συγχώνευσης Ειρηνοδικείων

Ανακοίνωση ΕΔΕ

Επιθεώρηση ΑΠ: ποιοι κατεβαίνουν από την έδρα

Καλλικράτης και στη Δικαιοσύνη
"Καλλικράτης" και στη Δικαιοσύνη
"Καλλικράτης" και στη στρατιωτική δικαιοσύνη

Ο Ειρηνοδίκης τρίτος στην πρέφα στο καφενείο
βόμβα στην πυλωτή ανακρίτριας
Δικαστές στη Χώρα του Σωκράτη
Ο Έλληνας δικαστής και ο Σωκράτης

Απόφαση Ένωσης Εισαγγελέων για συνέχιση κινητοποιήσεων

Εύγε στους Διοικητικούς Δικαστές
Κοινή απόφαση Δικαστικών Ενώσεων
Δελτίο Τύπου Στρατοδικών
Ανακοίνωση για διακοπές συνεδριάσεων και ενημερωτικό

Ρουπακιώτης: Οι δανειστές θέλουν αίμα

Πρέπει να είμαστε ήρωες, όχι μηδενικά
Αμφισβήτηση του κειμένου

Απόφαση Δ.Σ.Α.για τις περικοπές

Αναβολή στη συγχώνευση των Ειρηνοδικείων

Εν αναμονη Συγχωνευσης Ειρηνοδικειων 


Ανακοίνωση Ε.Δ.Ε. για κάλυψη κενών

2 σχόλια:

 1. ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

  Κατ΄ αρχήν, θα πρέπει να γνωρίζουμε το ποσό που φιλοδοξεί να εξοικονομήσει το Κράτος με τις σχεδιαζόμενες περικοπές.
  Στη συνέχεια θα είναι δυνατό να αφαιρέσουμε:

  1) Την εξοικονόμηση λειτουργικών δαπανών από τη συγχώνευση της πλειοψηφίας των περιφερειακών Ειρηνοδικείων κι ενδεχόμενα την αποκομιδή εσόδων από την εκμίσθωση των "δικαστικών μεγάρων" της επαρχίας σε άλλους φορείς
  2) Την απώλεια εσόδων από ποινές και προσαυξήσεις, λόγω της υποβάθμισης της πλειοψηφίας των πλημμελημάτων σε πταίσματα και της ουσιαστικής "ατιμωρησίας" τους, δεδομένης της μόνιμης αναστολής τους (μητρώο πταισμάτων δεν τηρείται, λ.χ. η οδήγηση χωρίς δίπλωμα και υπό την επήρεια μέθης παραμένει ποινικά ατιμώρητη), όπως και από τη μετατροπή των διοικητικών παραβάσεων (όλων του Κ.Ο.Κ.) σε πταίσματα
  3) Την απώλεια φορολογικών εσόδων από εργασίες που έχουν ανατεθεί στους Ειρηνοδίκες, αφαιρούμενες από τους αρμόδιους άμισθους δημόσιους υπαλλήλους (ένορκες βεβαιώσεις, δηλώσεις τρίτων, εικονικές αναγνωριστικές κυριότητας αγωγές κ.λ.π.)
  4) Την είσπραξη εσόδων από τέλη εγγραφής υποθηκών (και Φ.Π.Α. από αναγκαστικά εμπλεκόμενους) στις περιπτώσεις "συναινετικής προσημείωσης υποθήκης", όπου λείπει αντιδικία και συνεπώς περίπτωση λήψης ασφαλιστικών μέτρων
  5) Την απώλεια εσόδων από την έλλειψη ελέγχου φορολόγησης της αμοιβής των συντακτών δικογράφων και παρισταμένων ενώπιον δικαστικών αρχών (και επικόλλησης ενσήμων επ΄ αυτών)
  6) Την απώλεια εσόδων από την πρακτική των Γραμματειών να μην παίρνουν αιτήσεις χαρτοσημασμένες (μεγαρόσημο και παράσταση δικηγόρου) στην πλειοψηφία των "καθημερινών διεκπεραιώσεων" (έκδοση αντιγράφων και απογράφων κ.λ.π.)

  Ο κατάλογος είναι πρόχειρος και ενδεικτικός. Η ολοκλήρωσή του θα αποτελούσε ένα ισχυρό επιχείρημα διαλόγου. Ας σπεύσουμε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλή η προσπάθεια αλλά στόχος της κυβέρνησης(;)δεν είναι η εξοικονόμηση χρημάτων. Μόνο η εξαθλίωση της δικαιοσύνης την ενδιαφέρει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή